Marc

Zolang ik mij kan herinneren voelt buiten zijn zoveel fijner dan binnen. De geluiden van vogels, frisse lucht en de wind die je aanraakt en je de natuur doet voelen. Maar bovenal het gevoel vrij te zijn, niet opgesloten te zitten tussen een paar muren.

Op mijn 21ste heeft de rondreis door Amerika en Canada heel veel indruk gemaakt, het bezoek aan een indianen boogschutter kamp wordt vaak met een grote glimlach herbeleefd. Vele reizen zijn er gevolgd, Australië, Papua New Guinea, een groot deel van de west kust van Afrika en veel klim activiteiten in Europa.

Na de Jacht en Fauna opleiding gevolgd te hebben was de volgende stap de jaaropleiding bij Living by Nature. Die opleiding heeft veel los gemaakt en heeft mij nog meer doen beseffen hoe ver de moderne mens is afgedwaald van zijn eigen natuur. Het besef dat het respectloze gebruik van onze aarde te maken heeft met verloren kennis die onze voorouders wel hadden.

Wat is er mooier dan mensen enthousiast te maken, om mensen mee op pad te nemen de natuur in. Om mensen te leren hoe mooi het is om in en met natuur te leven, dat respectvolle omgang met de natuur zoveel innerlijke rust kan brengen.

Een afdruk van een dier kunnen lezen, een veilige plek kiezen voor je kamp, van gevonden tondelmateriaal op een primitieve manier vuur maken en in het natte seizoen droog hout voor je kampvuur oogsten. Het maakt jezelf een onderdeel van de natuur om je heen.