Workshop mes gebruik

 

Je mes is je meest waardevolle stuk gereedschap bij Bushcraft. Veilige omgang met je mes is hierin essentieel. We handelen dan ook naar deze gedachte en dragen zorg uit voor een schoon en scherp mes, want 'een scherp mes is een veilig mes!'

Basic:

Tijdens deze workshop leer je hoe je mes veilig te gebruiken. Ook het onderhoud, snijtechnieken en verschillende typen van messen komen onder andere hier aan bod. Tevens ga je deze dag ook met wat praktijkopdrachten aan de slag zodat je een goede basis voor mes gebruik in de vingers krijgt. 

Advanced:

Hier gaan we verder op de technieken door dan tijdens de Basic workshop. Je gaat je mes gebruik verder uitbreiden door bijvoorbeeld een lepel te snijden uit een vers stuk hout. Wanneer je eenmaal een lepel kunt snijden biedt dat ook mogelijkheden om een Kuksa of ander type snijwerk te maken.

 

Messen staan momenteel maatschappelijk breed ter discussie, bepaalde messen zijn ook verboden. Shift2Nature stelt een set messen ter beschikking tijdens de workshop en neemt deze na afloop weer in.