Scholen

Onze droom: een duurzame aarde als gezonde leefomgeving voor alle soorten. Ons streven is dan ook onze aarde zo goed mogelijk door te kunnen geven aan volgende generaties.

Kinderen zijn de toekomst, scholen bereiden ze daar op voor. Tandarts, advocaat, timmerman of -vrouw, professioneel sporter, je kunt het zo gek niet verzinnen of we kunnen het leren. De wereld van vandaag biedt veel maar is ook hectisch en de druk op kinderen om te presteren is best hoog. En wat te denken van de hedendaagse milieuproblematiek waar ze mee geconfronteerd worden.   

Recente studies van o.a. IVN hebben aangetoond dat mensen, dus ook kinderen, veel baat hebben bij contact met de natuur. Contact met de natuur zorgt voor respect voor de natuur en dus ook voor natuurbehoud. Maar, het doet meer, zo beïnvloed het onder andere de motoriek en cognitieve functies op een positieve manier. Het verlaagt stress en zorgt voor ontspanning waardoor kinderen beter om kunnen gaan met bijvoorbeeld hun emoties en evenwichtiger zijn. Scholieren die studeren in een groene omgeving scoren hoger tijdens toetsen. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele voordelen die voorbij kwamen tijdens het onderzoek (bron: IVN zie onderzoek).

Shift2Nature biedt de mogelijkheid om een programma met u samen te stellen voor scholieren. Diverse combinaties van workshops behoren tot de mogelijkheden. Alle wensen of ideeën kunnen bekeken en besproken worden om tot een mooi programma te komen.

Wilt u eerst even kennismaken met Shift2Nature? Dat is uiteraard mogelijk en heeft ook onze voorkeur. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.